Hišna polnilna postaja za vozila

DLM - APP

Geavanceerde laadpaaloplossingen

Bij de keuze van een laadstation moet rekening worden gehouden met het elektriciteitsnet van het huis en het eindvermogen. De meeste eengezinswoningen hebben een aansluitvermogen van 3x20A of 3x25A.

Door de groeiende trend in het gebruik van warmtepompen en andere elektrische bronnen is het elektriciteitsverbruik in nieuwere gebouwen hoger dan in oudere huizen die hout of stookolie als primaire warmtebron gebruiken. 

Om uw elektrische auto zo snel mogelijk op te laden, is een geavanceerde oplossing van GL Charge – DLM – zinvol. DLM – Dynamic load management, dat ervoor zorgt dat het opladen van voertuigen wordt aangepast aan het elektriciteitsverbruik in huis op een bepaald moment. Als het stroomverbruik toeneemt, neemt het laadvermogen af en als het stroomverbruik afneemt, neemt het laadvermogen van het elektrische voertuig toe. Dit maakt het mogelijk om zo snel mogelijk op te laden, afhankelijk van de sterkte van uw hoofdzekeringen in huis. 

Zie het voorbeeld van een eengezinswoning hieronder. 

Huishoudelijk elektriciteitsnet

Het huis krijgt elektriciteit van het openbare net. Deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om alle consumentenapparatuur in het huis van stroom te voorzien, zoals afgebeeld. Bijv. voor gebruik van laadstation, inductiekookplaat, wasmachine enz.

De “Smart Current Meter” zorgt voor de werking van de DLM – Dynamic load management. Deze leest het aandeel van de verbruikers in het huis en berekent het vrije elektrische vermogen, volgens de ingangszekeringen in de elektriciteitskast van het huis.

Zie hieronder hoe het zorgt voor maatwerk.

Dynamische vermogensaanpassing aan het netwerk

Een slimme stroommeter controleert het elektriciteitsverbruik in huis en berekent het vrije elektrische vermogen, dat vervolgens wordt gebruikt om het elektrische voertuig op te laden. 

Zoals links te zien is, wordt het vermogen van het laadstation verminderd als u extra verbruikers in huis inschakelt, want die hebben het voordeel. Als bepaalde verbruikers echter niet worden ingeschakeld, bv. inductiekookplaat, stofzuiger, wasmachine, neemt het vermogen van het laadstation toe.

Hierdoor kan uw elektrische voertuig snel en geavanceerd worden opgeladen, zelfs overdag wanneer u meer elektriciteitsverbruikers in huis heeft.

Mobile app

Advanced mobile applications ensure smart monitoring of the charging station. Available for iOS and Android. 

It enables remote on and off switching of the charging station, change of the charging power and insight into the charging history.

Possible integration

The application can be extended for B2B customers and add additional functionality.

Integration is possible for use in multi-apartment buildings, where the user can confirm or allow other users to charge at their charging station.

WIL JE MEER WETEN?

Bel ons op: